איך טיפולי IVF משפיעים על חיי היומיום?
הפריה חוץ גופית היא רעיון שהגו מדענים בשם פטריק סטפטו ורוברט אדוארדס על מנת לפתור את בעיית העקרות או אי הפריון של נשים הנובעת לרוב מכך שאין להן חצוצרות או שהחצוצרות שלהן חסומות, על ידי הפריה של הביציות מחוץ לגופה של האשה על גבי מבחנה, כשלאחר מכן העובר מוחזר לרחם ושם מתפתח. הערכות מדברות על כך שבעולם נולדו עד היום מעל חמשה מיליון תינוקות באמצעות הפריה חוץ גופית. בישראל מתבצעים כל שנה מעל ל-30 אלף טיפולי הפריה חוץ גופית, המספר הגבוה ביותר בעולם ביחס לאוכלוסייה.
כיצד נעשים טיפולי ההפריה חוץ גופית (IVF)
טיפולי הפריה חוץ גופית IVF הן הליך מעט מורכב הכולל שלושה שלבים עיקריים בדרך אל הילד, השלב הראשון של ההליך הוא הוצאה של הביציות הבשלות מהאישה והפרייה שלהן במעבדה על ידי הזרע של הבעל. השלב השני הוא גידול של העוברים במעבדה, והשלב השלישי הוא השתלה שלהם בהצלחה ברחם האשה. ההליך עלול לעיתים לקחת זמן רב וגובה לא פעם לא מעט כוחות נפשיים משני בני הזוג.
איך טיפולי הפריה חוץ גופית משפיעים על חיי היומיום?
תהליך ההפריה החוץ גופית הוא הליך מפרך, שמגיע לרוב אחרי זמן ממושך בו בני הזוג ניסו את הדרכים האחרות לפני שהגיעו להחלטה על ההפריה, ההחלטה הזאת היא בעצם סוג של סוף לתקופת הניסיונות הטבעיים אך היא התחלה למסע לא פשוט לעולם של הבאת ילדים לעולם בדרכים אחרות. מטבע הדברים טיפולי הפריה חוץ גופית משפיעים על חיי היומיום של בני הזוג. פעמים רבות במהלך הדרך חווים בני הזוג רגעים של אכזבות של עוד טיפול שנכשל והדבר עלול להשפיע על מצב הרוח שלהם, לעיתים מתעוררת אצל האשה סוג של תחושת אשמה על כך שגופה לא מספק את מה שכל חברותיה מצליחות בקלות, והתקופה עלולה להפוך לתקופת משבר. לכן נשים רבות פונות בתקופה הזאת לטיפולים של תמיכה רגשית המסייעים לה לעבור את התקופה בהצלחה. למידע נוסף אודות טיפולי IVF