עו"ד תאונות עבודה, יוכל לסייע לכם
תאונות עבודה הן בלתי נמנעות. עם זאת, לעתים קרובות מעסיקים מנסים להימנע מאחריות לנפגעי עבודה על ידי הכחשת הפציעות הקשורות לעבודה. המאמר דן בסוגים השונים של תאונות עבודה ודרכי התמודדות. הוא גם נותן הכוונה לשכירת עו"ד תאונות עבודה בעת הצורך, קבלו מידע נוסף בלינק https://www.yhc-law.co.il/services/claims-against-social-security/.
אז מה צריך לדעת על הנושא?
תאונות עבודה הן אחד מגורמי המוות המובילים בישראל ובעולם. על מנת למנוע תאונות עבודה, חשוב למעסיקים לספק הדרכות בטיחות וציוד ראויים לעובדיהם.
תאונת עבודה היא פציעה או נזק המתרחשים במקום העבודה. זה יכול להיות כל דבר, החל מהחלקה ונפילה ועד לתאונת דרכים. ישנם סוגים שונים של תאונות עבודה שעלולות להתרחש במקום העבודה, והן משתנות בהתאם לסוג העבודה הנעשית והן בהתאם לתעשייה. כמה דוגמאות כוללות תסמונת התעלה הקרפלית, פציעות גב מהרמת חפצים כבדים, נפילות מגובה ופציעות ראש הנגרמות מנפילת חפצים.
למה זה קורה?
תאונות עבודה נחשבות לאחד הגורמים הנפוצים ביותר לפציעה בישראל. הסיבה לכך היא שהן קורות לעתים קרובות כל כך ולעיתים קרובות נגרמות ממצבים מסוכנים שניתן היה למנוע אם היו ננקטים אמצעי בטיחות נאותים.
תאונות עבודה מתרחשות כאשר מישהו מבצע את חובותיו בעבודה, מטפל בחומרים מסוכנים, או כאשר הוא עובר הכשרה בעבודה. הם יכולים לקרות גם במהלך פעילויות פנאי בעבודה, כגון במהלך פיקניק חברה או אירוע ספורט.
כיצד מטפלים במצב?
לאחר קבלת טיפול רפואי, חשוב לבקש מסמכים מהמוסד לביטוח לאומי או להורידם מאתר הביטוח. לאחר מכן יש להחתים את המעסיק על כל המסמכים ולצרף מסמכים רפואיים רלוונטיים לפגיעה. הגישו תביעה מול המוסד לביטוח לאומי ומול חברת הביטוח של המעסיק. במידה ויש קושי לקבל פיצויים אחרי תאונה – בחרו עו"ד תאונות עבודה (עורך דין יניר הראל למשל) שייצג אתכם בכל התהליך.