אמצעי מניעה לנשים ללא הורמונים – היתרונות והחסרונות
המגמה הכלל עולמית היא לתת העדפה לאמצעי מניעה לא הורמנליים. יש לכך סיבות רבות והן קשורות בעיקר לחוסר האיזון ההורמונלי, שהיא תופעת לוואי לשימוש באמצעי מניעה שכוללים הורמונים כמו גלולות למניעת הריון.
ההשלכות לטווח הקצר ולטווח הארוך של חוסר האיזון ההורמונלי עלולות להיות הרסניות ולכן לא מקלים ראש בתופעות הלוואי שעשויות להיות מינוריות, אך עלולות להיות גם הרות אסון.
אחת התופעות החמורות של חוסר האיזון ההורמונלי היא שינויים תכופים במצבי הרוח והחשש מדיכאונות. זה נושא מהותי וקריטי במיוחד לאחר לידה.
החסרונות של אמצעי מניעה ללא הורמונים
באמצעי מניעה הכוללים הורמונים יש לא אחת זיהומים נדירים ומחזורי וסת שאינם סדירים.
היתרונות של אמצעי מניעה ללא הורמונים
ברגע שהאישה אינה לוקחת אמצעי מניעה שיש בהם הורמונים, אין חשש שתהיה בעיה של איזון הורמונלי. אם קיים חוסר איזון בשל הלידה הוא ברוב המקרים מסתדר לבד ולעיתים על האישה לקחת תרופות כדי לאזן אותם. לכן קיימת חשיבות רבה לא להוסיף למאזן זה הורמונים נוספים אשר נובעים מהשימוש באמצעי מניעה.
מעבר לכך כמות הדימום בזמן המחזור פוחתת באופן משמעותי ולכן דבר זה מקל מאד על הנשים שסבלו בעבר מאיבוד כמויות גדולות של דם ולכן הגיעו גם למצבים של אנמיה.
עקב העובדה שלא משתמשים באמצעי מניעה שיש בהם הורמונים נמנעות תופעות כמו וסת לא סדיר, עייפות, גלי חום, בעיות שינה, כאבי ראש ומיגרנות ותופעות רבות נוספות.
שימוש בפתרונות חדשים
אחת ההצלחות הגדולות היא דף למניעת היריון. בדפים אלה אין הורמונים והם אמצעי מניעה מאד בטוחים. הדפים הללו מתמוססים בווגינה ואינם מאפשרים מפגש בין הביצית לתאי הזרע שמושמדים כולם.