מפרט דרישות לאיטום מעבר אש – כל מה שצריך לדעת בנושא
מפרט דרישות לאיטום מעבר אש הינו מסמך המפרט בצורה מפורטת וברורה את כל הדרישות הנחוצות לצורך איטום מעבר אש במבנים. מטרת המסמך היא למנוע התפשטות מהירה ובלתי מרוסנת של שריפות. באמצעות התקנת הציוד המתאים וחסימת מעבר האש במקומות אסטרטגיים, כגון לוחות חשמל, פירי צנרת וכבלים, ניתן למתן את התקדמות האש ולהשתלט עליה בצורה מהירה ויעילה יותר.
מפרט דרישות לאיטום מעבר אש – מה חשוב לדעת בתחום?
קודם כל, חשוב לדעת כי במקרים של פתחים גדולים, יש צורך לחסום את מעבר האש באמצעות שימוש במזרני צמר סלעים. לפי התקנות, יש צורך להשתמש במזרוני צמר סלעים או לחילופין, צמר מינרלי במשקל של 161 ק"ג ובעובי של 50 מ"מ. הצמר חייב להיות מצופה משני צדדיו בחומר עמיד אש, על מנת למנוע את התפשטות השריפה. כמו כן, חשוב לזכור כי כל החומרים שתותקן בהם חסימת אש, חייבים להיבדק בהתאם לתו התקן הישראלי מספר 500 – סיווג חומרי בניה לפי התגובה שלהם לשריפה. כמו כן, חשוב לציין כי כל מחסום האש חייב להיבדק על ידי מעבדה מוסמכת המתמחה בתחום, על מנת להוכיח כי הוא מסוגל לעמוד ב- 11 דקות של חסימת אש בהתאם לתקנים הנדרשים.
נקודות חשובות שכדאי לדעת לגבי מפרט דרישות לאיטום מעבר אש
חשוב להבין כי כל החומרים של איטום מעברי אש חייבים לעמוד בבדיקות מעבדה קפדניות, הנעשות על ידי מעבדה מוכרת שמתמחה בתחום. לאחר מכן, המעבדה תוכל לספק אישור מתאים, שיציין בצורה ברורה ומדויקת את מידות הפתח המאושר לאיטום, בהתאם לבדיקת חסימה אופקית. כמו כן, אישור המעבדה חייב לכלול את מספר הכבלים ומספר פסי הצבירה המרביים, שניתן להעבירם דרך הפתח החסום. בנוסף לכך, האישור חייב לכלול את קוטר הכבלים שנבדקו.
מעבר לכך, ישנן דרישות ברורות ממרכיבי החסימה, כמו למשל הצורך לפעול על בסיס ABLATION – ריאקציה טרמו-כימית אשר בולעת את אנרגיית החום ומשחררת תוך כדי גזים שנועדו להרחיק את החמצן. כמו כן, מרכיבי החסימה חייבים להיות עמידים למים, לחות, שינויים במזג האוויר, קרינה אולטרה סגולית ומזיקים מסוגים שונים. חסימת האש חייבת להיות מסוגלת להחזיק מעמד לאורך 11 שנים לפחות ולהיות עשויה מחומרים, המאפשרים לשנות את כמות הכבלים בכל זמן נתון.
> אנשים התעניינו גם בצבע מעכב בעירה