למה לימוד נגינה בהרכבים מאוד אפקטיבי
ככל שחולף לו הזמן יותר ויותר מחקרים מראים עד כמה למוזיקה יש חלק חשוב בחיים של האדם. יש מקום הולך וגדל אל מוזיקאים שכעת הם הרבה יותר מוערכים גם אם הם לא פסנתרנים שנחשבים בתור עילוי, אלא נגני גיטרה שמופיעים בלהקה ונמצאים ברשימה מכובדת של נגני גיטרה בארץ, או אפילו גם בעולם. זו לא רק מוזיקה קלאסית, זה פת מאוד רחב אשר מאפשר לכל אחד לבטא את עצמו דרך מוזיקה, אם בתור זמר, כותב שירים או חלק מתוך להקה.
קודם כל בוחרים את כלי הנגינה
האהבה למוזיקה היא דבר אשר נטוע בכולם, והדבר נעשה אצל חלק מן האנשים לפשוט מאוד לבחירה כאשר הם צריכים לדעת איזה כלי נגינה הם רוצים ללמוד ודרכו ליצור מוזיקה שלב אחר שלב. חלק אחר יצטרך ללמוד איזה כלי הכי מושך אותם דרך ניסוי וטעייה, כאשר יש טווח די רחב של כלי נגינה שלא תמיד יודעים מתוכו איזה כלי נגינה הוא הכי נכון עבור למידה מעמיקה שיכולה להיות שנים ארוכות עד לקבלה של שליטה מלאה. השלב הראשון לפני שמחליטים איפה לומדים הוא ההבנה לגבי כלי הנגינה המועדף, לאחר מכן מתקדמים אל המקום עצמו ואל שיטת הלמידה.
מתקדמים אל לימוד בקבוצה – הכוח של לימוד בקבוצה
דבר אשר נראה בצורה די בולטת הוא העניין הזה של כניסה אל מערך של שיעור לימוד על כלי נגינה בצורה פרטית לעומת מערך של שיעור אשר בנוי בצורה שכוללת למידה קבוצתית של כמה וכמה תלמידים באותה השעה. איך בדיוק יכולים ללמד נגינה בהרכבים כאשר כולם מצויים בחדר אחד? כאן טמון כל הקסם, כאשר החוויה החברתית היא כזו אשר יוצרת את הרצון הזה להתמיד כי ישנו ערך מוסף, מה גם שלימוד בקבוצה יכול ליצור נגינה אחרת לגמרי שנוצרת מהעובדה כי ישנם כמה כלי נגינה ולא רק כלי נגינה אחד בלבד. זה לא מתאים עבור כל אחד, וזה בהחלט לא רבנטי עבור כל סוג של כלי נגינה וכל רמה.