פסילה מנהלית

כאשר מזכירים את המונח של פסילה מנהלית, למעשה מתכוונים לאותם מקרים בהם נהגו ללא רישיון. אחד המקרים בהם פסילה מנהלית קורת היא כאשר קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה ראשי לפסול רישיונו של נהג לפרקי זמן של -30 יום או 60 יום או 90 יום. כל זאת לפני שהוגש כתב אישום כנגד הנהג שרישיונו נפסל. החוק קובע כך את פרקי הזמן בכדי להגביל את פסילת הרישיון, בכדי לא להשאיר את הנהג ללא אפשרות של התייצבות בבית משפט .

כאמור התקופות של פסילה מנהלית מחולקות לפרקי זמן 30 ימים, 60 ימים ו- 90 ימים. ועל כך נרחיב מעט יותר בהמשך מאמר זה.

פסילה מנהלית לפרקי זמן קצובים ומשמעותם

כאשר קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה אשר ראשי לפסול רישיון נהיגה של נהג לפרקי זמן קצובים של 30 ימים או 60 ימים או 90 ימים, הוא עושה זאת על פי האמור בחוק ועל כך נפרט כעת:

  • פסילה מנהלית של 30 יום מתרחשת כאשר נהג עובר את אחת מעבירות התעבורה הבאות כמו- אי מתן זכות קדימה, או כאשר הנהג עוקף עקיפה מסוכנת במקום חציית קו הפרדה רצוף, כאשר הנהג נמצא שהוא במצב מסוכן  של שיכרות או סמים אז הנהג מהווה סכנה לעצמו ולסביבה ועוד עבירות תנועה נוספות בהן יכול קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה להפעיל פסילה מנהלית ל- 30 יום
  • פסילה מנהלית של- 60 ימים יכולה להיות מופעלת על ידי הקצין בדרגת מפקח ומעלה, כאשר מתרחשת תאונת דרכים, ובה יש נפגעים בגוף או כאשר יש פגיעה ברכוש, אז ישנה סבירות גבוה כי יוגש נגד הנהג כתב אישום, ואז יש מקום לפסול את רישיונו של אותו נהג למשך תקופת זמן זו
  • פסילה מנהלית למשך זמן של – 90 ימים מתרחשת כאשר מתרחשת תאונת דרכים בה נהרג אדם עקב אותה תאונת דרכים. אז באופן אוטומטי פוסל קצין המשטרה בדרגת מפקח ומעלה את רישיונו של הנהג הפוגע למשך תקופת זמן של- 90 ימים.

סיכום דבר

קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה ראשי על פי החוק הקיים בדיני תעבורה לפסול רישיונו של נהג מטעמים שונים של עבירות תנועה  כפי שהם מעוגנים בחוקי התעבורה. פרקי זמן של 30 ימים, 60 ימים או 90 ימים בהם ראשי קצין המשטרה לפסול רישיונו של נהג היא על פי דרגת חומרת העבירה בה היה מעורב על פי החוק. כאשר נפסל רישיונכם, ולא משנה לאיזו תקופת זמן, אתם חייבים להיוועץ בעורך דין העוסק בתחום כמו למשל עורך דין תעבורה אלי אנושי כדי שיוכל להנחות אתכם משפטית בהמשך הדרך.

יופי וטיפוח כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גנרטורים להשכרה
נניח שאתם רוצים לארגן אירוע בשטח: בפארק, ביער, בים או בכל מקום אחר ואין לכם גישה לחשמל – איך תפעילו את...
קרא עוד »
ינו 14, 2021
איך להחיות את הקודש: שילוב הפרוכות בעיצוב בית הכנסת
בית הכנסת הוא לא רק מקום תפילה, אלא גם חלל שמזמין תחושה של קדושה, רצינות ולעיתים גם שמחה. כשמדברים על...
קרא עוד »
אוג 22, 2024
מארגנים אירוע קטן? מה חשוב שיהיה לכם באירוע
אירוע קטן יכול לנחול הצלחה גדולה. כיצד? אם נערכים אליו בהתאם וחושבים מה נכון שיהיה בו ואיזה כיבוד יכול...
קרא עוד »
דצמ 01, 2020