מה סמכותה של ועדת ערר המכון הרפואי בדיני התעבורה?
פעמים רבות נהגים מקבלים זימון לבדיקה מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים. לדוגמה בעלי רכב פרטי שהגיעו לגיל 70, או נהג המבקש רישיון נהיגה על מנת לנהוג ברכב ציבורי, כמו כן נהגים שנתפסו והורשעו יותר מפעם אחת בנהיגה בשכרות ועוד.
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, או בשמו הקודם מכון הארבעה, מעביר את חוות הדעת שלהם על נהגים לרשות הרישוי, מה שגורם בפועל, שרשות הרישוי מקבלת את המלצותיהם ונשמעת אליהן כמעט תמיד.
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים נושא את הסמכות להמליץ לוועדות הרישוי לא רק על הנהגים הנ"ל, אלא גם על נהגים שמעולם לא הורשעו בעבירות תנועה שונות.
בקשה לוועדת ערר המכון הרפואי
יש לדעת כי מה שהוחלט בוועדה הרפואית אינה החלטה שרירותית, וישנה האפשרות לשנות אותה. מי שרואה את עצמו נפגע מההחלטות בעניינו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, יכול להגיש בקשת ערעור בוועדת ערר המכון הרפואי תל השומר, שנחשב כערכאת ערעור על מה שהוחלט במכון הרפואי.
כדאי לדעת שהמכון הרפואי מעביר את החלטותיו לוועדת הרישוי באופן מתומצת וקצר, ללא כל נימוקים. מנגד כאשר רשות הרישוי פוסלת רישיון נהג, הרשות מחויבת להציג נימוק ברור על ההחלטות בפועל. על כן קודם הגשת הערעור כדאי לפנות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, על מנת לקבל את כל המסמכים עם ההחלטות, שהביאו לשלילת הרישיון. כמו כן יש לפעול באסטרטגיות הנכונות מול הרשות, על מנת לבטל את שלילת הרישיון ולהחזירו לנהג.
באם המכון מסרב לתת את המסמכים והנימוקים הרפואיים לנבדק, ויש אישור למסור אותם רק לרופא. יוכל עורך הדין של הנהג, לדרוש מהמכון הרפואי לקבל את המסמכים, בהתחייבות שלא יציג אותם לנהג, אלא רק על ידי רופא. למידע נוסף בנושא ועדת ערר עו"ד דנה דוד