באיזה שלב נצטרך לבצע כריתת לולאה?
אברי הרבייה הנשיים דורשים כל הזמן טיפול משום שאיברים אלה תמיד פועלים ועליהם להיות במעקב כל הזמן. פטריה בנרתיק, ציסטות, דלקות בדרכי השתן ואפילו סרטן צוואר הרחם – כולן סכנות שעלולות לפקוד איברים כאלה, לכן יש תמיד להיות במעקב. אחת הפרוצדורות שנשים צריכות לעבור לעיתים שכיחות היא כריתת לולאה!
מדובר בהליך שמבצעים לעיתים כאשר מתגלה מצב טרום סרטני בצוואר הרחם שמטרתו לעצור דימומים ולהפחית סיכויים לגידולים סרטניים.
כריתת לולאה נועדה לטפל במצבים טרום סרטניים של צוואר הרחב. מדובר בשיטה של חיתוך עדין ועצירת דימומים להם גורמת הלולאה. רופא נשים מומחה מבצע קוגניציה של צוואר הרחם וכריתת חרוט או ביופסיה בצוואר הרחם שנעשית לעיתים באמצעות שימוש בקרן לייזר.
כריתת לולאה מטרתה להסיר אזורים נגועים בגוף שעלולים להיות תאים ממאירים בגוף האישה.
אבחנה
כדי לאבחן תאים סרטניים בצוואר הרחם, נעשית בדיקה פתולוגית לאחר הוצאת רקמות שמוציא רופא מומחה מצוואר הרחם. הרקמות נשלחות לבדיקה פתולוגית שמטרתה לבדוק האם התאים סרטניים. במידה וכן, יש צורך בתהליך שידוע בשם כריתת לולאה.
כיצד מבצעים את הפרוצדורה?
הפרוצדורה עצמה נעשית באמצעות תיל דק דרכו עובר זרם חשמלי המאפשר חיתוך ועצירה של דימומים.
מדובר בהליך שידוע כקוגניציה של צוואר הרחם או כריתת חרוט וביופסיית חרוט שנעשית באמצעות סכין ניתוח או קרן לייזר. באמצעות התהליך נעצרים מצבים מסכני חיים ואפשר להתקדם בטיפול במצבים של טרום סרטן צוואר הרחם. לכן יש לפנות למומחים לקבל אבחון, טיפול וסיוע מקצועי בלבד.
כאשר את מעוניינת לעבור את הפרוצדורה כדאי לפנות אל גניקולוג מנתח מנהל מחלקת נשים ויולדות בבתי חולים מוכרים. בחרו מומחה לגניקולוגיה יעקב בורנשטיין, שמוכר על ידי חברת הביטוח שלך ושל קופת החולים לביצוע פרוצדורה בצורה נכונה מסודרת ולא יקרה.