השתלת עצם בלסת – כל מה שחשוב לדעת על ההליך
עצם הלסת היא העצם הגדולה ביותר בגוף. הוא מגן על המוח וחוט השדרה, וגם מספק יציבות לשיניים. עם זאת, כאשר הוא נשבר, זה יכול לגרום נזק משמעותי לרקמות שמסביב. זה יכול להוביל למספר בעיות כולל אובדן תפקוד הפנים, כאב ונפיחות.
הליך השתלת עצם הוא הליך כירורגי להחלפת עצם פגומה או חסרה. תהליך ביצוע השתלת עצם נקרא "סריגת עצם". סריגת עצמות יכולה להיעשות על ידי המנתח או על ידי המטופל. במקרים מסוימים, החולה צריך לעבור סוג מסוים של השתלות עצם (למשל, לניתוח לסת).
טיפול מונע
זהו הליך נפוץ המשמש לטיפול בפציעות קשות בלסת. זה כרוך בשימוש בחומר הנקרא השתלת עצם בלסת. החומר מונח לתוך הפצע ולאחר מכן מכוסה בעור. סוג זה של טיפול מתבצע כדי למנוע סיבוכים כמו זיהום, דימום או נמק של הלסת.
השתלת עצם היא הליך הכולל הוצאת עצם מהלסת כדי להחליפה בחומר סינטטי. ישנם מספר סוגים של השתלת עצם, כולל ישירה ועקיפה. השתלת עצם ישירה מתייחסת להנחת החומר החדש ישירות לתוך עצם הלסת של המטופל. השתלת עצם עקיפה כוללת הנחת החומר החדש לתוך חלל חלול בין שתי עצמות בעצם הלסת. החלל החלול מלא בחומר מלאכותי שיספוג ויעבד כל אותות עצביים שנשלחים ממוח המטופל.
ניתוח קל
הליך זה יכול להתבצע בהרדמה מקומית או בהרדמה כללית ואינו דורש ציוד מיוחד מלבד מכשירים לחיתוך והסרה של עצם התורם, הנישאים במגש ניתוח על שולחן ניתוח. לאחר הסרתו, מניחים אותו יחד עם חלקים אחרים של עצם שנתרמה לתוך גבס שמונח על גבי עצם הלסת כדי ליצור לו שקע חדש. תהליך זה יכול לקחת עד 6 שבועות להחלמה מלאה, תלוי אם יש סיבוכים במהלך הניתוח או אם יש בעיות אחרות עם המטופל.
צרו קשר עם ד"ר סלוצקי>>>